Arnoud Veilbrief werd in 1973 geboren in Den Haag. Hij doorliep in Voorburg het VWO en ging daarna rechten studeren in Leiden. Geen bijster originele keuze en Arnoud Veilbrief heeft nog steeds geen idee wat hem daartoe heeft gebracht. Wel haalde hij binnen een jaar zijn ‘p’, waarna hij verkaste naar Amsterdam.
In het jaar 2000 studeerde hij daar af in de Nederlandse taal en letteren, na zich ook nog met fotografie, Frans en Russisch te hebben beziggehouden. Een onoverzichtelijk allegaartje al met al, maar een vruchtbare bodem voor de journalistiek.
Na een korte periode als tekstschrijver bij een pr-bureau, koos Arnoud Veilbrief voor de journalistiek. Tijdens zijn stage bij de economieredactie van Het Parool raakte hij bekend met de druk van de dagelijkse deadline en maakte hij voldoende aandeelhouders-vergaderingen mee voor de rest van zijn leven. Vervolgens begon hij bij NRC Handelsblad, waar hij in 2003 en 2004 vanuit Den Haag en Rotterdam over landbouw, energie en andere economische onderwerpen schreef. Sinds 2005 is hij weer zelfstandig journalist en tekstschrijver, en daarmee vrij om over alles te schrijven wat hem interesseert.
        arnoud veilbrief
foto Leonard Fäustle